Facebook'ta Büyük Tuzak - Facebook Hack 2016

Merhaba arkadaşlar,
Facebook platformunda bulunan üçüncü part bir uygulama tuzağıyla  binlerce kişinin hesabı ele geçirildi ve daha binlerce hesap da  hacklenmeyi bekliyor. Bu konuda dikkatli olmanız açısından sizleri uyarmak isterim. Çünkü sistem son derece mükemmel hazırlanmış ve gerçekten yutulacak cinsten. Umarım Facebook en kısa sürede bu gibi tuzaklara kalıcı çözümler üretir de kendimizi daha güvende hissederiz.
Sistemi öncelikle Facebook'a bildirdim. Yakın zamanda kapatacaklarını düşünüyorum. Ama sizlerin de bu tuzaklara düşmemeniz açısından son derece uyanık olmanız gerekiyor. Uyanık olmak ise aslında sistemin nasıl işlediğini bilmekten geçiyor. Bu yüzden şimdi sizlere tedbir amacıyla Facebook hesabının nasıl çalındığını anlatacağım. Ama anlatıma geçmeden önce bu anlatımı yapmamın maksadını tekrar sizlere hatırlatmak isterim. Bu anlatım Facebook kullanıcılarına bu tuzağın çalışma mantığını göstermek amacıyla yapılmıştır. Kötü amaçlar doğrultusunda kullanılması durumunda hiçbir sorumluluk kabul etmeyeceğimi hatırlatmak isterim.

Facebook çalma yöntemi aslında web tabanlı bir uygulamadan ibaret. Bu hack uygulamasını kullanmak isteyen herkes uygulamanın web sitesine üye olduktan sonra facebook hesaplarını hackleyebiliyor. Uygulama bu web sitesi üzerinden Facebook'ta oluşturulan bir uygulamaya bağlanmış. Facebook üzerinde çalışan uygulama ise Facebook giriş ekranının kopyasından ibaret. Yani Facebook'un bir taklidi. Resimlere baktığınızda daha iyi anlayacaksınız.

Bu uygulamayı bir kurgu üzerinden ayrıntılı bir şekilde resimlerle beraber anlatıyorum. Başlayalım :)

Hasan'nın sevdiği bir kız var, Adı Zeynep. Hasan Zeynep'i öylesine seviyor ki onun için deliye dönmüş. Ama Hasan ne yaptıysa Zeynep'i tava getiremiyor. Hasan'ın aklından da bin bir türlü şeyler geçiyor ve en son geçen şey de acaba hayatında biri mi var oluyor. Araştırıyor ama kız çok içine kapanık hiç kimseyle bir şeyini paylaşmadığı için Hasan yine bir bilgi edinemiyor. Ve Hasan karar veriyor Zeynep'in Facebook hesabını hackleyip mesajlarını okuyacak. Ve böylece beynini yiyen bu kuttan kurtulmuş olacak.
Hasan öncelikle yukarıda bahsettiğim uygulamanın web sitesine giriyor. Aşağıdaki ekranla karşılaşıyor.



Hasan bu ekranı görünce sisteme üye olmadığını anlıyor ve hemen bir hesap oluşturuyor. Hasan'ın üye olurken karşılaştığı ekran ise aşağıdaki şekilde.

Hasan bu boşlukları doldurup üye oluyor ve sonra ilk resimdeki ekrandan sisteme giriş yapıyor.Sisteme giriş yaptığında aşağıdaki ekranla karşılaşıyor.

Hasan bu ekranı görünce bu uygulamanın Facebook dışında instagram ve twitter hesaplarını da hackleyebildiğini görüyor. Ama Hasan'ın diğer sosyal medyayla işi yok onun için yukarıdaki resimde işaretlenmiş sol alt kenardaki Facebook bölümüne tıklıyor ve hack linklerini alıyor.
Ve bu linkleri aldıktan sonra geriye tek bir iş kalıyor bu linki Zeynep'e yutturmak. Bunun için de sosyal mühendislik gerekiyor. Yani Zeynep'i kandırması gerekiyor ve Zeynep'in bir arkadaşının adına  açtığı sahte bir hesaptan Zeynep'e şöyle bir mesaj yolluyor:
"Kanka şunu gördün mü çok güzel :) https://apps.facebook.com/ıvırzıvırasdfg123gibibirlink"

Zeynep de merak ediyor acaba bu ne ve linke tıklıyor. Linke tıklayınca Zeynep şu ekranla karşılaşıyor.

Zeynep bu ekranı gördüğünde acaba ne oldu da facebooktan çıkış yaptı diye kısa süreliğine bir düşünüyor. Sonra araç çubuğunu kontrol ediyor hala Facebook'ta olduğunu anlayınca hiç bir kuşkuya düşmüyor ve aman tekrar giriş yapayım diyor. Ve kullanıcı adını ve şifresini yazıp Giriş Yap butonuna tıklıyor. Ve şifre çoktan Hasan'a ulaştı.

Hasan amacına ulaştı. Sizlerin buradaki konumu Zeynep ve sizin kendinizi Hasanlar'dan korumanız için bu anlatım yapıldı. Zeynep gibi olmayın bu tür tuzaklara düşmeyin. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Umarım en kısa sürede bu ve türevi siteler engellenir ve herkes için güvenli bir ortam oluşur. Sağlıcakla ve sevgiyle kalın. 

Kral-FF

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Windows Shell Komutları (Tüm Komutlar)

KYK WiFi Maksimum Giriş Sorunu Ve Çözümü

Siber Güvenlik Önlemleri (Ayrıntılı Anlatım)