Windows 10 Keylogger Kapatma

Windows 10'un yeni özellikleri ne kadar cazip gelse de gizlilik konusunda endişe uyandırmaya devam ediyor. Aslında bunlar üstü kapalı olan şeyler de değil. Microsoft, kullanım şartlarında açık açık yazmış. Buradan gizlilik bilgirimine ulaşabilirsiniz.

Sen de bir Windows 10 kullanıcısı isen bu şartları kabul etmişin demektir. Peki gizlilik konusunda kullanıcıları bu kadar endişelendiren şey nedir? Kullanıcıyı endişelendiren bu şey Windows 10'un keylogger sistemi ile basılan tuşları kaydetmesi ve Microsoft'a göndermesi. Microsoft topladığı bu verilerle aslında daha kişisel bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Microsoft her ne kadar toplanan verileri Windows'un geliştirilmesinde kullanacak olsa da bu bazı kullanıcılar için endişe verici olabiliyor.

İşin iyi olan tarafı Windows 10'un keylogging (bastığınız tuşların kaydedilmesi ve Microsoft'a gönderilmesi) sistemi kapatılabiliyor. Windows 10'un keylogger sistemini kapatmak için;

"Başlat" butonundan "Ayarlar"ı çalıştırın. Ayarlardan "Gizlilik"e ulaşın.

"Konuşma, mürekkep oluşturma ve yazma" sekmesine gelip "Beni tanımayı durdur" butonuna basın.

"Genel" sekmesinden "Gelecekte yazı ve el yazısı özelliklerini iyileştirmemize yardım etmek 
için Microsoft'a yazma şeklimle ilgili bilgi gönder" özelliğini devre dışı bırakın.

Evet Windows 10'un gizlilik konusunda kullanıcıları endişelendiren o veri toplama özelliğini kapattık. Daha fazla gizlilik istiyorsanız bu gizlilik ayarları sayfasından daha fazla kişiselleştirme yaparak gizliliğinizi sağlama alabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Windows Shell Komutları (Tüm Komutlar)

KYK WiFi Maksimum Giriş Sorunu Ve Çözümü

Siber Güvenlik Önlemleri (Ayrıntılı Anlatım)